Branschfrorum – några anteckningar från redaktören

Man kan tycka att vi tillbringar allt mer av vår tid med att kommunicera med varandra via datorer, pekplattor eller mobiltelefoner. Men sanningen är att samtidigt som hela medielandskapet digitaliseras allt mer pågår en “motrörelse” som innebär att det fysiska, faktiska mötet mellan männsikor blir allt viktigare. För det finns ju ingen kommunikation som har sån kraft som när människor möts i verkliga livet!

Det är detta det ska handla om på sponsrings- och eventbranschens årliga seminarium Branschforum som går av stapeln på Globen Annexet 15:e maj.  I några inlägg här på bloggen tänkte jag berätta litegrann mer om några av de programpunkter som jag i egenskap av programredaktör förberett till seminariet. Först ut kommer här en liten allmän överblick över programmet.

Live Nations styrelseordförande Staffan Holm kommer till Branschforum för att berätta lite om musikbranschens utveckling, och hur det går till när Robbie Williams kommer till stan – ja, för faktum är att han spelar samma kväll i lokalen intill, på Ericsson Globe!

En man som känner Robbie Williams väl kommer också: Megaregissören Hamish Hamilton som har Oscarsgalor, MTV-galor och en och annan OS-invigning på sitt samvete! Han gjorde bland andra tv-inspelningen av Robbies “Sing when you’re Winning” från Royal Albert Hall på sin tid om ni minns, och sen dess har han jobbat med i stort sett varenda världsstjärna i musiken.

Han har också gjort mellanakten i Super Bowl några gånger (inte kattskit det heller!) och kolla gärna på akten med Beyoncé nedan – den är helt galet bra!

Det blir mer glitter och glamour  när vi ska prata om Eurovision Song Contest. Vi ska få en rapport från ESC efter finalen i Köpenhamn på lördagen, och så ska vi gå tillbaks till förra årets tävling i Malmö och höra vad den har haft för bestående betydelse för destinationen.

På tal om stora arrangemang så ska vi fördjupa oss i Viasats framgångar med rapporteringen från OS i Sotji, och ja, Carolina Klüft kommer att stå på scenen bland andra!

Vi ska lyfta fram en helt ny och kanske lite oväntad idrottsgren också, en där det också finsk svenska världsmästare, stora sponorskontrakt och – ja, faktiskt dopingtester! – nämligen e-sporten!

Vi ska förstås få en rapport från det pågående kulturhuvudstadsåret, och så ska vi prata om Sveriges största sponsorskap, det kring Tele2 Arena. Tele2:s VD Thomas Ekman kommer.

Det har knappast undgått någon att Volvos Zlatan-kampanj nu har fått en uppföljare med Robyn som frontfigur, och vi ska prata om kändisarnas växande betydelse för marknadskommunikationen – och de nya fällorna som finns inte minst i de nya sociala medierna.

Och så är det ju valår i år – ja supervalår till och med – med EU-val bara tio dagar senare! Deltagarna på Branschforum representerar en av Sveriges riktiga tillväxtbranscher och det vet förstås politikerna, så Näringsminister Annie Lööf och hennes gröna motpart Åsa Romson från Miljöpartiet kommer för att diskutera Upplevelseindustrins utveckling efter valet.

Detta är bara några av programpunkterna i ett ganska så späckat program. Så om du inte redan gjort det – anmäl dig på branschforum.com

Annons