Ny sajt med internetstatistik

För att ge statistik och fakta om internetanvändningen i Sverige lanserar Stiftelsen för Internetinfrastruktur i dag portalen www.internetstatistik.se.

Det är ett samarbete mellan fyra oberoende undersökningsinstitut som producerar internetstatistik – Nordicom-Mediebarometern, Post- och Telestyrelsen, Statistiska Centralbyrån och World Internet Institute.

Webbplatsen riktar sig till alla som arbetar med internet eller är intresserade av statistik och fakta om internet och hur människor använder det.

– Det finns mycket statistik kring internetanvändningen, men det är inte alltid lätt att tolka den. Informationen kan vara motsägelsefull för att det saknas standardiserade mått. Detta ska bli en plats där man kan hitta tillförlitlig statistik, säger Danny Aerts, vd i Stiftelsen för Internetinfrastruktur.

Annons